Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.. ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ


για την πρωτοφανή επίθεση με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις στην απεργιακή συγκέντρωση στου ζωγράφου

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους αποφάσισαν να δείξουν την ισχύ τους στην γειτονία μας αποδεικνύοντας ακόμη και στους πιο δύσπιστους την φασιστική στροφή του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος έχει πάψει να τηρεί τα προσχήματα προ πολλού. Πιο συγκεκριμένα στην πλατεία γαρδένια υπήρξε κάλεσμα από την αυτόνομη συνέλευση Ζωγράφου και απο τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Βίλας Ζωγράφου για κοινή κάθοδο στην πορεία στο οποίο ανταποκρίθηκαν γύρω στα 60 άτομα ανάμεσα τους 15 συμμαθητές μας. Λίγο πριν την έναρξη της πορείας προς το κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο 5 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ ζήτησαν να γίνει έλεγχος στους παρευρισκόμενους. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν μιας και για τον έλεγχο απαιτείται εισαγγελική εντολή( χωρίς να καθαγιάζουμε τους νόμους του κράτους μιας και αυτοί υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και σε εποχή οικονομικής κρίσης και ταξικής σύγκρουσης αναμορφώνονται κατά το πώς συμφέρει το ίδιο) και τότε ξεκίνησε μια απρόκλητη και αναίτια επίθεση ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ εναντίον διαδηλωτών τραυματίζοντας αρκετούς με κλομπ και κλωτσιές καθώς και συλλαμβάνοντας 12 άτομα 5 εκ των οποίων είναι μαθητές στο σχολείο μας . Η παράσταση δεν τελείωσε εκεί μιας και στο σημείο έφτασαν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και επιπλέον μηχανές ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ ξεπερνώντας δηλαδή σε αριθμό τον αριθμό των διαδηλωτών(!!!) και προσαγάγοντας και άλλους διαδηλωτές . Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία γαρδένιας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν χωρίς καμία αφορμή τους συγκεντρωμένους πιάνοντας έξι από αυτούς τους οποίους στην συνέχεια υπό την πίεση του μεγάλου αριθμού του κόσμου αφήσαν ελεύθερους. Πρέπει να επισημανθεί πως παρόμοια περιστατικά εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Δάφνης και του Παγκρατίου σε ανάλογα απεργιακά καλέσματα ενώ το όργιο καταστολής συνεχίστηκε στο κέντρο με δεκάδες προσαγωγές μετά την απεργιακή συγκέντρωση.

Τα παραπάνω γεγονότα συνέβησαν την ημέρα ψήφισης ακόμη ενός επώδυνου πακέτου οικονομικών μέτρων τα οποία μείωνουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα των κοινωνικών παρόχων, συμπεριλαμβανομένου και της παιδείας, και ελαστικοποιούν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις εργασίας. Εκτιμούμε πως το σημερινό συμβάν αποτελεί κομμάτι του παζλ του ευρύτερης φασιστικής στροφής. Από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης(μόνο μέχρι στιγμής) για τους μετανάστες μέχρι την κατάργηση του ασύλου και από την άνοδο της χρυσής αυγής μέχρι τις απρόκλητες τέτοιου είδους επιθέσεις στον κόσμο που αντιστέκεται και αγωνίζεται, κοινός παρανομαστής αποτελεί η επικίνδυνη επάνοδος , μετά από μερικές δεκαετίας κοινωνικής ειρήνης και υλικής ευμάρειας, του ολοκληρωτισμού και του φασισμού.
Είναι ξεκάθαρη πια η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των κοινωνικών αγώνων, η σιωπή απέναντι στην κατάσταση αυτή δεν είναι λύση άλλα συνενοχή .Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις σαν της γειτονίας μας πού στόχο έχουν τον εκφοβισμό ολόκληρης της κοινωνίας και κυρίως των αγωνιζόμενων κομματιών, δεν μας φοβίζουν αντιθέτως μας πεισμώνουν για συνέχιση του αγώνα.



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 4ου ΓΕ.Λ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
mathitestetartou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου