Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ

 το κειμενάκι μοιράστηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στο σχολείο καθώς μοίρασμα έγινε και στην πλατεία Κλαυθμώνος, την προσυγκέντρωση για την πορεία του Πολυτεχνείου

Πολλοί ισχυρίζονται ότι από το Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί μεγάλες πολιτειακές αλλαγές προς τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Εμείς ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ, καθώς πιστέυουμε ότι η καταφανής στρατιωτική δικτατορία του τότε έχει μετατραπεί σε μια σύγχρονη οικονομικοπολιτικη και ιδεολογική δικτατορία της προάσπισης των καπιταλιστικών συμφερόντων. Το παρόν πολιτικό σύστημα επιβάλλοντας αυταρχικά μέτρα λιτότητας και απάνθρωπες περικοπές επιδιώκει την διαιώνιση της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε έχοντες και μη έχοντες,ισχυρούς και αδύναμους ,αφέντες και εξαρτημένους. Απέναντι στην βαναυσότητα, τον παραλογισμό και τον μισανθρωπισμό του σύγχρονου καπιταλιστικού οικοδομήματος αντιπαραθέτουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της ισότητας στη λήψη αποφάσεων και της εξασφάλισης των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ποιος καλύτερος τρόπος λοιπόν να τιμήσουμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από την συνέχιση των τότε φοιτητικών αγώνων ενάντια στην κοινωνική ανισότητα,την αυταρχική επιβολή δογματικών απολυτοτήτων και την αποσάθρωση του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Με αφορμή επομένως τις λαϊκες εξεγέρσεις των λαών της Μέσης Ανατολής,το πανευρωπαϊκής εμβέλειας κίνημα των πλατειών και τη συντέλεση έντονων κοινωνικών ζυμώσεων και πνευματικών και εσωτερικών αφυπνίσεων των τελευταίων μηνών σας καλόυμε σε :
• ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (14.00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου).
• Επίσης σας προσκαλούμε όλους στην συναυλία που έχει προγραμματιστεί
για την Παρασκευή 18/11 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Βίλας Ζωγράφου από μαθητικά συγκροτήματα του σχολείου μας.

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Πορεία  πραγματοποιήθηκε αυθόρμητα απο τους μαθητές του τρίτου λυκείου και γυμνασίου Ζωγράφου, στην μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχης μιας και ανάλογη κινητοποίηση με τόση μαζικότητα είχε να γίνει απο τις μέρες τις εξέγερσης του δεκέμβρη πρίν 3 χρόνια για την δολοφονία του αλέξη. Στην πορεία φωνάχτηκαν ηχυρά αντιφασιστικά συνθήματα καθώς και συνθήματα κατά της λιτότητας, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Η πρωτοβούλια μαθητών 4ου ΓΕ.Λ  Ζωγράφου χαιρετίζει την κινητοποίηση και καλεί σε συμπορεύση με τους μαθήτες του τρίτου, καθώς και των υπολοίπων σχολείων της γειτονίας.Επόμενο ραντεβού την τρίτη 6 δεκέμβρη..

             ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όλοι και όλες στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον Αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Βίλας Ζωγράφου από μαθητικά συγκροτήματα του σχολείου μας και όχι μόνο, την παρασκευή 18 Νοέμβρη ώρα 8μμ.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ:
  • ΗΡΩ
  • CASUAL BIKES
  • INDIANNA
  • JUGGLERS
Είσοδος εννοείται ελεύθερη, μπύρες σουβλάκια και τα συναφή σε πολύ λογικές τιμές.
Στηρίξτε την προσπάθεια των συμματητών μας καθώς και την προσπάθεια που γίνεται στην βίλλα ζωγράφου με την παρουσία σας. 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Κυριακή 6 Νοέμβρη στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέλευση μαθητών με τον σύλλογο γονέων. Η συμμετοχή πολλών μαθητών είναι απαραίτητη για την πληρότητα της συζήτησης.